فرق رادیاتور پنلی و پره ای

فرق رادیاتور پنلی و پره ای

مقایسه رادیاتور پانلی یا پنلی و آلومینیومی یکی از اصلی ترین بخش های سیستم های گرمایشی مسکونی شوفاژ یا همان رادیاتور می باشد
رادیاتورها در دنیای امروزی از لحاظ جنس بدنه به دو بخش تقسیم می شوند
1.رادیاتور پنلی(پانلی) فولادی
2. رادیاتور پره ای (آلومینیومی)
 
 
ویژگی های رادیاتور پنلی یا فولادی
 
دوام و کیفیت بالای فولاد و مقاومت زیاد آن در برابر آب و رطوبت و زنگ زدگی این فلز را منحصر به فرد کرده است. نکته مهم در اینجا این است که فولاد مورد استفاده در ساخت رادیاتور گریدهای مختلفی دارد و هر چه گرید بالاتری داشته باشد از کیفیت و عمر بالاتری برخوردار است.
همچنین ضریب حرارتی بالاتر در رادیاتور پانلی و سازگاری فولاد رادیاتور که مانع خوردگی مس پکیج می شود، با توجه به محدودیت فضای خانه فضای کمتری را نسبت به رادیاتور پره ای به خود اختصاص می دهد و قیمت پایین تر و عدم نیاز به هواگیری از دیگر مزایای رادیاتورهای پنلی می باشد از لحاظ گرمادهی هر متر رادیاتور پانلی فولادی 2000 کیلوکالری بر ساعت گرما تولید می کند، هر متر رادیاتور پانلی معادل 16 پره 125 کیلوکالری می باشد.
 
 
ویژگی های رادیاتور پره ای (آلومینیومی)
 
جنس رادیاتورهای آلومینیومی موجود در بازار از نوع آلومینیوم خشک می باشد، به دلیل سبکی وزن رادیاتور آلومینیومی به راحتی به وسیله پایه های مخصوص قابل نصب بر روی دیوار می باشد.قابل تعمیر بودن و امکان تعویض و اضافه نمودن هر پره در صورت تأمین نشدن گرمای مورد نیاز و امکان فروش رادیاتورهای اسقاطی نیز وجود دارد و همین طور ضریب هدایتی بیشتر رادیاتور پره ای (ضریب هدایتی سرعت گرم یا سرد شدن می باشد و منظور ضریب حرارتی بیشتر نیست) .
میزان گرمادهی رادیاتور پره ای بین 100-135 کیلوکالری بر ساعت می باشد(البته این بازده گرمایی گفته شده مربوط به پرفروش ترین از لحاظ مناسب بودن قیمت و ترجیح مشتری می باشد، شایان ذکر است که رادیاتورهای آلومینیمی با میزان گرمادهی 220کیلوکالری بر ساعت نیز موجود می باشد )
از معایب رادیاتور پره ای میتوان به احتیاج به فضای بیشتر برای تولید گرمای یکسان در قیاس با رادیاتور پانلی و احتمال شکستگی یا لب پر شدن رادیاتور پره ای هنگام نصب بسیار بالاست، مصرف انرژی بیشتر و زمان گیر بودن و سیاه کردن دیوارهایی که بر روی آن نصب می شود، سختی نصب آن و عدم هماهنگی آلومینیم با مس پکیج که پیش تر راجع به آن بحث شد.
 
 
سازگاری رادیاتور با پکیج دیواری
 
رادیاتور پانلی (پنلی) فولادی انتخاب بهتری برای پکیج دیواری می باشد به دلیل سازگاری فولاد با مس پکیج که قبلا به اشاره شد می باشد . در صورتی که در خصوص رادیاتورهای آلومینیمی (پره ای) مس پکیج با آلومینیوم رادیاتور تشکیل پدیده پیل الکترولیتی که منجر به تولید گاز هیدروژن می گردد که نیاز مداوم به هواگیری را در رادیاتور پره ای ایجاد کرده که این امر موجب پایین آمدن عمر مفید پمپ و منبع انبساط پکیج دیواری خواهد شد.
 
 
نتیجه نهایی
  
در مطالب گفته شده بالا سعی ما بر این بوده که بدون هیچ گونه غرض ورزی مقایسه اجمالی بین رادیاتور پانلی و پره ای کرده باشیم تا بتواند راهنمایی کاملی برای خرید هر چه اقتصادی تر و بهینه تر شما عزیزان باشد ، ذکر این نکته خالی از لطف نیست که رادیاتور پنلی که به نام ترکیه ای یا آلمانی فروخته می شود در 90درصد موارد غیر واقعی است به این دلیل اینکه کشور ما منبع غنی از فولاد در منطقه می باشد واردات این رادیاتور با توجه به اینکه قیمت تمام شده محصول را بالاتر می برد مقرون به صرفه نیست.